Stillevens

Voor een aantal stillevens waren  de papieren vogelmodellen de bron van inspiratie. In deze stillevens speelde ik met het concept van de ruimtelijkheid van de modellen en de vlakheid van de bouwplaten. De vogels van papier worden weergegeven in hun verschillende staat van ontwikkeling. Soms haalde ik de vogels weer uit elkaar, of verkreukelde ik de vormen.

Een stilleven in de stijl van Helmantel. Dit stilleven was een goede oefening in het weergeven van verschillende texturen.

Een traditioneel stilleven, met uitzondering van de scheur in het papier, die toevallig lijkt op een  achteruit leunende man.

Stilleven met rood doosje

Stilleven met proppen papier en vogels.

In dit stilleven heb ik het papieren karakter van de vogels benadrukt. Ik verfrommelde enkele van de vogels om nieuwe vormen, schaduwen en kleuren te creëeren.

Stilleven op geel papier

Een studie in het schilderen van verschillende texturen, licht en schaduw.

Stilleven met 'Keep'

Dit is een tamelijk complex stilleven: het combineert papier vogels, een echte vogel (de Keep), een verroest hor, en organische elementen zoals de bladeren en hout, in een 'Dick Ket'-achtige compositie.

Stilleven met knoflook

Stilleven met goudvink

Stilleven met papieren vogels op blauw tafeltje

Doos met papieren vogels

Een eenvoudige kartonnen doos van bovenaf gezien, en gevuld met een aantal vogels van papier die ik heb gemaakt. Sommige van de vogels zijn verkreukeld, onafgewerkt of uit elkaar gehaald, waardoor nieuwe en interessante vormen en kleuren zijn ontstaan.

Compositie op rode achtergrond